שילוב בחברה הישראלית

מקומם ושילובם של אנשים בעלי צרכים מיוחדים בחברה הישראלית
החברה הישראלית מתאפיינת במגוון אוכלוסיות , וביניהם בעלי צרכים מיוחדים. בארבעת העשורים הראשונים של קום המדינה כמעט ולא היה ניתן לשמוע את קולן. בשנים האחרונות חלו תמורות בנושא עקב התפתחות אמצעי התקשורת אשר ניסו לתת במה לאותם אוכלוסיות שקודם לכן לא היה ניתן לשמוע את קולן.
אופי הסיקור של אותם סיפורים נע לרוב בפער ניגודי שבין סיפור על מסכנות נורא גדולה כמו ילד בעל מגבלה גופנית אשר זקוק לכיסא גלגלים, והוריו אינם יכולים לקנות מכספם, ונאלצים להתמודד מול רשויות הרווחה שמתעמרים ומטרטרים אותם. ומאידך, סיפורים של הצלחות גדולות כמו שחיינית אולימפית שמביאה למדינת ישראל 5 מדליות זהב באולימפיאדת הנכים. סיקור מעין זה יוצר קיבעון מחשבתי לגבי אוכלוסיית בעלי צרכים מיוחדים בחברה הישראלית. לכן, בכדי להתחיל וליצור דיאלוג לשינוי, קיים צורך בהסברה להבנת המקור ההיסטורי והסוציולוגי למקומה של אוכלוסיית בעלי הצרכים המיוחדים בחברה הישראלית.
 
מטרת ההרצאות שלי להביא למודעות בקרב הנוער והחברה בישראל שאוכלוסיית הנכים יכולה לקחת חלק אינטגראלי בשיח ובעשייה הציבורית, ולא מתוך חסד אלא בזכות. ההצלחה בתהליך שילובם, וביסוס מעמדם תלויה בדיאלוג שבין אוכלוסיית בעלי הצרכים המיוחדים לכלל החברה, אני מתכוון לפתוח דיאלוג  זה במפגש שלי עם התלמידים והמורים.
 
הכלים המתודים
1.      הקרנת סרט אישי (אני התסריטאי והבמאי)
2.      דיאלוג על הסרט ועל כתיבת התסריט.
3.      דיון בנושא מקומם של אנשים בעלי צרכים מיוחדים בחברה הישראלית
4.      הסבר על שיתוק מוחין ועל הצרכים המיוחדים של אנשים בעלי צרכים מיוחדים.
 

 
Coi בניית אתרים
דף הבית טלפון פייסבוק